Ножове за рязане при печат

On Ноември 3, 2011 by Печатница АсиПринт

Ние от печатница АсиПринт се стремим максимално да помогнем на нашите клиенти и да откликнем на техните печатни или дизайн нужди. Разбираме и че клиентите не са длъжни да разбират тънкостите и какъв точно е процеса, за да стане тяхната идея реалност.

Това е илюстрирано и с една картина в нашият офис:

За това ние се опитваме да им помогнем чрез един коректен и открит разговор да разберат какви опции имат и как може да постигнат целта си. От какво се формира цената и как може да влезнат в бюджета който имат, или да създадат такъв.

На нашият блог ще разискваме и теми които да помогнат както на редовните ни клиенти така и на хора, които за първи път имат нужда да подготвят нещо за печат или имат нужда от рекламно или каквото и да е друго изделие от нашата сфера на дейност.

След това, не много кратко въведение ще започнем от а и б на подготовката за печат. Днес ще обясним какво значи наддаване (bleed), защо трябва да го има и как не се прави.

При печата, независимо дали е офсетов или друг, дали е на листа или на широкоформатен инкджет принтер от хартия на рола, финалният продукт трябва да се представи в размер който го иска клиента. За това когато се правят файловете размера е добре да се увеличи в краищата с по 3мм. Тази стойност е препоръчителна като може при нужда и да се намали.

Много е важно това да се направи за снимки, които преливат извън края на хартията на финалното изделие. Това се налага, защото технологията не позволява толкова прецизно да се отреже всичко а и при най-малката грешка може да стане така че вместо картинката да прелива от края на листа има тънка линия с цвета на хартията.

В приложеният .pdf може да видите схема.

Тънките линии в краищата определят къде да се отреже хартията.

Успех.

One Response to “Ножове за рязане при печат”

  • avatar
    ножове

    Аз като любител печатар изказвам благодарности на автора за тази статия, въпреки че имам някои различия в дадени аспекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>